10 REDENEN OM NAAR TEXEL TE GAAN


6 Musea

Texel heeft 6 musea, waarvan Ecomare het populairst is. Hier is o.a. de oudste zeehondenopvang van West-Europa gevestigd. Na de zomer worden hier ook bruinvissen opgevangen. Verder zijn er o.a. 2 juttersmusea. In het Maritiem en Jutter Musem wordt ook veel aandacht besteed aan de VOC-tijd. (Verenigde Oostindische Compagne uit de 17e eeuw). Toen voeren vrijwel alle Hollandse zeilschapen die lange reizen maakten uit vanaf de Rede van Texel, waar ze wachtten op gunstige wind. Veel op Texel herinnert nog aan die tijd.

Evenementen en Festivals op Texel

Texel heeft veel sfeervolle festivals, zoals Texel culinair, Body & Brein, het Huiskamertheaterfestival Broadway Den Hoorn. De Ronde om Texel is de grootste catamaranrace ter wereld, waar jaarlijks de internationale zeiltop naartoe komt. Dit jaar was de Australier Mitch Boot h de snelste. Andere populaire sporten op Texel zijn o.a. parachutespringen (meteen tandemsprong mogelijk), mountainbiken, kitesurfen, golf en paardrijden.

Shoppen en Lekker eten op Texel

Je kunt vooral in hoofdplaats Den Burg (een middeleeuws stadje) lekker shoppen. En in alle dorpen zijn goede restaurants die veel gebruik maken van de lokale producten van hoge kwaliteit. Zoals het beroemde Texelse lamsvlees, asperges, superverse vis en oesters, schapenkaas en aardbeien.

Diversiteit van de zee

Populaire activiteit is een tocht vanuit vissershaven Oudeschild op de Waddenzee, zeehonden kijken en garnalen vangen. De Waddenzee werd onlangs uitgeroepen tot Werelderfgoed. In dit unieke getijdenlandschap leven enorm veel dieren, waaronder zeehonden en vogels.

bron: VVV Texel

LAST MINUTE TEXEL

Bekijk snel onze last-minutes en ga zeer binnenkort op vakantie naar TEXEL !!

TEXELS NIEUWS

Texel agenda, wat te doen op Texel!
Kom vakantie vieren op Texel.