10 REDENEN OM NAAR TEXEL TE GAAN

Texel is het grootste Waddeneiland en zo groot dat het bijna 'on-eilands' aanvoelt. Het voordeel is dat je er eindeloos kunt fietsen en wandelen.

Strand op Texel

Natuurlijk staat Texel bekend om het strand. Er is zoveel kilometer aan strand, dat het nergens uitermate druk is. Er is genoeg ruimte voor iedereen. De bungalow is op slechts 2 kilometer van Strandpaal 21. Op die strandslag bevindt zich ook een Strandpaviljoen, strandkiosken en verhuur van strandbenodigheden en strandhuisjes. Kijk hiervoor op www.strand21texel.nl.

Musea op Texel

Texel heeft 6 musea, waarvan Ecomare het populairst is. Hier is o.a. de oudste zeehondenopvang van West-Europa gevestigd. Na de zomer worden hier ook bruinvissen opgevangen. Verder zijn er o.a. 2 juttersmusea. In het Maritiem en Jutter Musem wordt ook veel aandacht besteed aan de VOC-tijd. (Verenigde Oostindische Compagne uit de 17e eeuw). Toen voeren vrijwel alle Hollandse zeilschapen die lange reizen maakten uit vanaf de Rede van Texel, waar ze wachtten op gunstige wind. Veel op Texel herinnert nog aan die tijd.

Evenementen en Festivals op Texel

Texel heeft veel sfeervolle festivals, zoals Texel culinair, Body & Brein, het Huiskamertheaterfestival Broadway Den Hoorn. De Ronde om Texel is de grootste catamaranrace ter wereld, waar jaarlijks de internationale zeiltop naartoe komt. Andere populaire sporten op Texel zijn o.a. parachutespringen (meteen tandemsprong mogelijk), mountainbiken, kitesurfen, golf en paardrijden.

Shoppen en Lekker eten op Texel

Je kunt vooral in hoofdplaats Den Burg (een middeleeuws stadje) lekker shoppen. En in alle dorpen zijn goede restaurants die veel gebruik maken van de lokale producten van hoge kwaliteit. Zoals het beroemde Texelse lamsvlees, asperges, superverse vis en oesters, schapenkaas en aardbeien. Het heeft een prachtig oud centrum en je vindt er allerlei leuke winkeltjes. Boetiekjes. Vrijwel geen grote ketens. Één van onze favoriete winkeltjes is STEK conceptstore; een woon-/cadeauwinkel met super gave en eigen producten.

Diversiteit van de zee

Populaire activiteit is een tocht vanuit vissershaven Oudeschild op de Waddenzee, zeehonden kijken en garnalen vangen. De Waddenzee werd onlangs uitgeroepen tot Werelderfgoed. In dit unieke getijdenlandschap leven enorm veel dieren, waaronder zeehonden en vogels. Vanuit Oudeschild gaan er vrijwel dagelijks boten de Waddenzee op. Om zeehondjes en vissen te spotten. Toeristisch en toch erg leuk. Bijvoorbeeld de Rival, De Vrijheid en De Bruuzer laten je de Waddenzee ontdekken.

Lekker eten op Texel

Ieder dorp heeft z'n eigen favoriete restaurants. In het noorden van het eiland zit Boutique Hotel Texel met Restaurant Gusta. In De Koog zitten veel familierestaurants, zoals Quinty's en het Vogelhuis. In Den Burg is het goed toeven bij de Smulpot, De Stal of De Coninck van Poolen.

LAST MINUTE TEXEL

Bekijk snel onze last-minutes en ga zeer binnenkort op vakantie naar TEXEL !!

TEXELS NIEUWS

Texel agenda, wat te doen op Texel!
Kom vakantie vieren op Texel.