Bungalow Koorn op Texel

Ons huisje op Texel, midden op het eiland, in een landelijke omgeving, op 2 km van het toeristendorp De Koog en 6 km van het grootste dorp, winkelhart, Den Burg. Direct aan het mooiste fietspad van Texel, over het Waal en Burgerdijkje, met aansluiting op het Boerenpad en de fietsknooppunten. Aan de wandelroute door vogelnatuurgebied Waalenburg en slechts 3 km vanaf het Noordzee strand, de dennenbossen en het nationaal park Duinen van Texel.

De bungalow is vanaf de veerboot, eenvoudig, in ca. 10 minuten te bereiken.

De bungalow is het gehele jaar door te huur! Van april tot november uitsluitend per week.

Waddeneiland Texel

Texel is het grootste waddeneiland van Nederland, waar bijna 14.000 Texelaars wonen. De lengte van het eiland Texel is 20 km en de breedte 8 km. Het eiland telt 7 dorpen waarvan Den Burg het grootste dorp is met zo'n 7000 inwoners. Voor een dorp van deze omvang heeft Den Burg een uitgebreid winkelbestand. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat er veel toerisme is. In het dorp staat ook het gemeentehuis van de gemeente Texel. Ook heeft het een openbare bibliotheek, een bioscoop en een openlucht zwembad. De Koog is de badplaats van Texel en trekt jaarlijks vele toeristen. De Koog ligt vrijwel direct aan de Noordzee; slechts twee duinenrijen scheiden het dorp van het strand. Bungalow Koorn ligt slechts op twee kilometer van badplaats De Koog en 6 kilometer van Den Burg.

Het waddeneiland is in trek bij toeristen vanwege de veelzijdigheid van het eiland. De prachtige natuur, de rust en de ruimte maar ook de diversiteit aan horeca maken het eiland een compleet vakantieoord. 

Activiteiten op Texel

Vanwege de toeristeneconomie op Texel wordt er zeer veel ondernomen en georganiseerd door de Texelaars om uw vakantie compleet te maken. Naast de vele (folklore) markten die diverse dorpen op Texel periodiek houden, zijn er ook de vele (sport) evenement zoals de Ronde om Texel (catamarans) en Texel Culinair.

Kunst, cultuur & musea op Texel

Bron: Wikipedia

TEXELS NIEUWS

Texel agenda, wat te doen op Texel!
Kom vakantie vieren op Texel.

Bungalow Koorn